Kako izbrati pravo velikost otroške postelje?

Izbira prave velikosti otroške postelje je pomembna, saj lahko vpliva na udobje in varnost vašega otroka med spanjem. Tukaj je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali izbrati pravo velikost otroške postelje:

  • Upoštevajte starost otroka: Glede na starost otroka obstajajo različne velikosti postelj. Na primer, za novorojenčka je priporočljivo uporabiti zibelko ali košaro, medtem ko je za malčka primerna večja postelja.
  • Izmerite prostor: Preden izberete velikost postelje, izmerite prostor, ki ga imate na voljo v otroški sobi. Pomembno je, da je postelja pravilne velikosti za sobo, da ne bo preveč natrpana ali premajhna.
  • Upoštevajte rast otroka: Če izberete posteljo, ki je primerna za vašega otroka zdaj, ne pozabite, da bo vaš otrok rasel. Zato je priporočljivo izbrati posteljo, ki bo ustrezala vašemu otroku vsaj za nekaj let, dokler ne preraste postelje.

 

Obstajajo tri velikosti otroških postelj, ki so na voljo: 120×60, 140×70 in 160×80 cm.

Posteljice dimenzij 120×60 cm so odlična izbira za novorojenčke, dojenčke in malčke do 3. leta starosti. Večina teh posteljic ima nastavljiv posteljni pod po višini ter snemljive bočne palice oz. varovalno ograjico, ki zagotavljajo prilagodljivost in varnost za vašega otročka.

Postelja 140×70 cm je primerna za otroke, starejše od enega leta, ki se že bolj samostojno gibljejo. Kljub temu pa je zelo pomembno, da postelja še vedno vsebuje stranske ograje, ki zagotavljajo varnost in preprečujejo padec vašega otroka iz postelje med spanjem. Te postelje so na voljo v različnih oblikah, kot so hiške, kamioni ali dirkalni avtomobili. 

Postelja 160×80 cm je namenjena večjim otrokom in najstnikom. Poleg svoje praktične funkcije zagotavlja tudi možnost izbire poljubnega dizajna, saj je na voljo v klasični obliki ali s privlačnimi motivi.

Naj vaš otrok sam izbere posteljo, ki ustreza njegovemu okusu in stilu!